Waarom SEO landingspagina’s?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands spreken we van zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie heeft tot doel om een website hoog te laten scoren op relevante zoekwoorden(combinaties) in zoekmachines zoals Google. Het gaat dan met name om de gratis organische resultaten en niet de betaalde advertenties aan de rechterkant. In dat laatste geval spreken we van SEA (Search Engine Advertising). Een SEO landingspagina is speciaal geschreven voor SEO doeleinden.

Wat is een SEO landingspagina?

Een SEO landingspagina is een pagina met tekst, speciaal geschreven voor SEO doeleinden. De tekst bestaat uit een aantal alinea’s unieke tekst met een titel en een aantal subtitels. De SEO landingspagina gaat over het zoekwoord – of de combinatie zoekwoorden – die voor een bepaalde website relevant en van belang zijn. Het is belangrijk dat de SEO landingspagina uniek van inhoud is en een bepaalde opbouw in acht neemt. Omdat het zoekwoord – of de combinatie zoekwoorden – regelmatig in de tekst moet terugkomen, zijn SEO landingspagina’s lastig om zelf te schrijven.

SEO landingspagina zoekwoord

In de tekst van een goed geschreven SEO landingspagina komt het relevante zoekwoord – of de combinatie van zoekwoorden – een aantal keer voor in bepaalde volgordes. Het juiste zoekwoord van een SEO landingspagina bepalen is dan ook van groot belang. Niet iedereen beheerst de kunst van het stoeien met woorden in combinatie met het gebruik van een specifiek zoekwoord – of een combinatie zoekwoorden.